dimecres, 27 de juliol del 2011

La importància de l'anàlisi de la formació

Ens hem de fer algunes preguntes?

- La formació sempre és beneficiosa i ajuda ha progressar?

- Pot ser una pèrdua de temps?

Aquestes preguntes no serien necessàries formular-les, si es portes a terme sempre un anàlisis de les necessitats en les empreses, això sí, en cas també de que hi hagi necessitats.

Les empreses han de tenir en compte alhora d'oferir una formació als seus treballadors, les necessitats actuals i les necessitats futures, ja que la nostra societat avança a una velocitat vertiginosa.

Aleshores, fent referència a les primeres qüestions, un treballador format implica una major productivitat? Ja sabem la resposta, NO sempre. El que sí tenim segur dintre del món empresarial i del lloc de professió és que si un treballador està motivat sí que implica una major productivitat o rendiment.

Per tant, dintre de l'àmbit formatiu empresarial, s'ha d'intentar oferir una formació que al mateix temps cobreixi les necessitats (competències) de la professió i que faci sentir al treballador a través d'aquesta formació, autorealitzat/motivat. Aquesta seria la fórmula màgica.

Així que, nosaltres com a futurs formadors, alhora de realitzar un pla de formació, haurem detenir en compte, sobretot, aquestes dues variables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada